Men's & Women's

Шведи готують найшвидше авто у світі з рекордною швидкістю 500 км/год

Шведський автовиробник Koenigsegg планує відібрати титул найшвидшого авто у Bugatti.

Автомобіль дебютує на Женевському автосалоні в нинішньому році. За задумом розробників, він зможе встановити абсолютний рекорд швидкості, інформує Ukr.Media.

У рамках майбутнього автосалону в Женеві шведи планують влаштувати гучну прем’єру — мова йде про гіперкар Mission 500, який розробляє компанія Koenigsegg.

Назва авто вказує на те, що його метою є розгін до 500 км/ч. Якщо це вдасться зробити, то машина стане абсолютним рекордсменом і поб’є рекорд Bugatti Chiron, встановлений у вересні 2019 року. Тоді Bugatti зміг розігнатися до 490,484 км/ч.

Новий Mission 500 виконаний на базі автомобіля Jesko. Гіперкар буде оснащений 5,0-літровим двигуном з двома турбонагнітачами. При цьому він отримає абсолютно нову аеродинаміку, новий двигун. Однак точна інформація стане відома тільки під час офіційної презентації.

Якщо використовувати стандартне паливо, його потужність становить 1280 к. с., а при застосуванні біоетанолу E85 віддача силового агрегату зростає до 1600 к. с.

Koenigsegg використовує унікальну технологію при проєктуванні — на автомобілі встановлюються коробки без синхронізаторів. Роботизована коробка перед авто активує саме ту передачу, яка забезпечує найкращий розгін.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net