Men's & Women's

Симптоми, які можуть свідчити про небезпеку продовження кето-дієти

6 ознак того, що кето-дієта не для вас.

Однією з популярних дієт останніх років є кето-дієта, заснована на високому вмісті жирів, помірній присутності в раціоні білка і скороченні до мінімуму споживання вуглеводів. Подібний принцип харчування дозволяє досить ефективно позбавлятися від зайвої ваги. Однак у деяких людей дієта викликає побічні ефекти. Медики назвали симптоми, які можуть свідчити про небезпеку продовження кето-дієти, інформує Ukr.Media.

Відсутність сил

Занепад сил може бути одним з наслідків кето-дієти. Головним джерелом енергії для людського тіла є вуглеводи. Їх повне виключення з раціону призводить до того, що люди можуть відчувати себе знесиленими навіть вранці, відразу після пробудження.

Запір

Головна запорука успіху кето-дієти полягає в строгому обмеженні вуглеводів. Зворотна сторона подібного харчування — дефіцит клітковини, що загрожує запором. Чим довше людина слідує дієті, тим більше посилюється проблема. Щоб уникнути запорів, варто включити в раціон корисні вуглеводи, в яких міститься певний обсяг клітковини.

Часті головні болі

Кето-дієта сприяє більш швидкому процесу виведення рідини з організму шляхом частого сечовипускання. Крім того, рівень інсуліну знижується через скорочення споживання вуглеводів. В результаті цього людина стикається з зневодненням і частим головним болем.

Діарея

У деяких випадках, вживання занадто великої кількості жирів може порушити процес травлення, оскільки організм не звик засвоювати жири у великих кількостях. В результаті починається діарея. Проблема може переслідувати людину постійно, поки вона не відмовиться від дотримання дієти.

Нудота і блювота

Відразу після переходу на кето-дієту у багатьох людей з’являються напади нудоти і блювоти. Якщо симптоми не проходять, то подібний спосіб харчування безумовно не підходить вашому організму. Щоб відновитися, необхідно пити більше води і споживати їжу, що містить електроліти.

Порушення менструального циклу

Не завжди перехід на кето-дієту покращує стан здоров’я. Цей принцип харчування може привести до відсутності місячних. Причина цього в тому, що дієта впливає на вироблення гормонів.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net