Аналітика

Складено рейтинг областей за витратами на дороги

Більше третини грошей Дорожнього фонду йдуть з держбюджету в обладміністрації на ремонт і обслуговування доріг категорії О і С, а також доріг в населених пунктах. Про це заявив Юрій Голик у Facebook в понеділок, 14 вересня.

Рейтинг областей показує використання адміністраціями грошей Фонду. Згідно з ним, лідером з використання Дорожнього фонду стала Дніпропетровська ОДА (96,76%).

«Поки це все виконання заздалегідь проведеної роботи нашої команди (команди екс-голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, радником якого Юрій Голик працював в 2015-2019 роках, — ред.), якихось глобальних підготовчих робіт і процедур на наступний рік, на жаль, не видно», — пояснив Голик.

Також серед лідерів рейтингу є Харківська ОДА (93,2%), Вінницька ОДА (85,5%), м. Київ (79,8%), Черкаська ОДА (78,8%), Хмельницька ОДА (78,4%), Рівненська ОДА (73,9%).

Водночас найгірше використовували Дорожній фонд Чернівецька ОДА (25%), Волинська ОДА (29,8%), Тернопільська ОДА (30,5%), Миколаївська ОДА (41,8%).

У 2020-му році обласні адміністрації отримають 22,172 млрд грн. Це більше, ніж було в Укравтодору торік. Станом на 31 серпня в ОДА вже надійшло 14,203 млрд грн. При цьому витрачено ОДА 9,372 млрд грн або 66% від надходження — більше, ніж було місяць тому, але менше, ніж повинно бути.

Залишок невикористаних коштів на рахунках ОДА 4,830 млрд грн.

Нагадаємо, що раніше на Луганщині почали ремонтувати трасу Старобільськ-Новоайдар. Роботи ведуться в рамках національної програми Велике будівництво. Зокрема, узбіччя розчищають і видаляють на них рослинність.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net