Економіка

Skoda закрила свої заводи в Чехії через COVID-19

Таке рішення було прийнято після зараження трьох співробітників Skoda коронавірусом. На час карантину працівникам буде виплачуватися до 75% зарплати.

Чеський автовиробник Skoda закрив три своїх заводи в Млада-Болеславі, Квасинах і Врхлабі, мінімум, на два тижні — до 6 квітня. Про це напередодні повідомила прес-служба компанії.

Відзначається, що таке рішення було прийнято після зараження трьох співробітників коронавірусом. У компанії запевнили, що на час зупинки підприємств працівникам буде виплачуватися грошова компенсація: в період з 19 по 29 березня — 70% від заробітної плати, з 30 березня по 5 квітня — 75%.

«Оскільки в одній тільки Чеській Республіці працюють 37 тисяч співробітників, наша відповідальність виходить далеко за межі воріт заводів. Необхідно зробити все можливе, щоб уповільнити поширення вірусу, захистити і допомогти тим, хто буде особливо вражений, літнім людям і людям з вадами здоров’я. Крім того, канали продажів на більшості ринків також впали через урядові заходи», — заявив генеральний директор Skoda Auto Бернхард Майєр.

При цьому всі заводи SAIC Volkswagen у Китаї (за винятком Чанши), де виробляються автомобілі Skoda, відновили роботу. Виробництво на індійському заводі в Аурангабаді триває, хоча і значно скорочено. Завод в індійському місті Пуна зупинений на планову модернізацію в рамках проекту India 2.0. Тут буде налагоджено виробництво нового модельного сімейства.

Раніше повідомлялося, що в країнах Європи призупиняється виробництво автомобілів на тлі поширення пандемії коронавірусу COVID-19. Про це оголосили практично всі великі автовиробники.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net