Аналітика

Скорочення видобутку нафти не критичне для США — Трамп

З огляду на обсяги запасів нафти у країні, зменшення її видобутку не спричинить серйозних наслідків, вважає американський лідер.

Президент США Дональд Трамп заявив, що згода Вашингтона скоротити видобуток нафти не має критичного значення для країни. Про це він сказав на брифінгу в Білому домі повідомляє ТАСС.

Коментуючи домовленості, досягнуті країнами ОПЕК+, Трамп нагадав, що США і так змушені скорочувати видобуток нафти у себе через те, що цей сектор працює на основі принципів вільного ринку і регулює виробництво залежно від коливання цін.

«Вони (країни ОПЕК+) скорочують видобуток, ми скорочуємо його у відповідь. Однак у нас в землі ще досить її (нафти) для використання», — зазначив американський лідер.

За його словами, США займають перше місце у світі за запасами цієї сировини.

Також Трамп акцентував, що в країні є великі запаси природного газу і широке розмаїття джерел енергії взагалі.

Нагадаємо, в ніч на 10 квітня країни ОПЕК+ домовилися скоротити видобуток нафти на десять мільйонів барелів на добу протягом травня-червня.

При цьому обмеження видобутку триватиме аж до травня 2022 року, але вже в меншому обсязі.

Згідно з планом ОПЕК+, кожна із 23 країн-учасниць повинна знизити видобуток на 23% від рівня жовтня 2018 року. Винятки становлять Росія і Саудівська Аравія, які на рівних будуть знижувати видобуток від 11 мільйонів барелів на добу до 8,5 мільйона барелів на добу.

Остаточному укладенню угоди завадила позиція Мексики, яка відмовилася скорочувати видобуток на запропоновані їй 400 тисяч барелів на добу, а погоджувалася тільки на 100 тисяч.

Пізніше стало відомо, що країна зменшить видобуток на 100 тисяч барелів на добу, а ще 250 тисяч барелів за неї скоротять США.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net