Соціум

Соцстрах описав процедуру компенсації зарплат через коронавірус

Отримати часткову компенсацію втраченого заробітку можуть всі застраховані особи, пояснили у фонді.

Фонд соціального страхування роз’яснив, як отримати компенсацію втраченого заробітку через коронавірус. Про це повідомляє прес-служба ФССУ.

Під час карантину фонд надає допомогу за додатковими страховими випадками, зокрема, в разі ізоляції від COVID-19. Відомство займається понад 12 мільйонами українців, що працюють.

Право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований. Допомога фінансується Фондом у разі самоізоляції під контролем або перебування в спеціалізованих медзакладах для запобігання коронавірусної хвороби, локалізації та ліквідації її спалахів та епідемій.

Виключною підставою для нарахування допомоги є виданий лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності — «ізоляція від COVID-19-11».

«Щоб отримати від фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності — «ізоляція від COVID-19-11″ свого роботодавця», — повідомили у Фонді.

Роботодавець на підставі отриманого лікарняного листа оформляє заяву-розрахунок, в якій вказує причину непрацездатності — 11, тобто, ізоляція від COVID-19, і передає її до Фонду фінансування. Зробити це можна дистанційно.

Розмір допомоги від Фонду соцстраху з такими листками непрацездатності становить 50% середньої зарплати і не залежить від тривалості страхового стажу працівника. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Для медиків компенсацію втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 Фонд здійснює в розмірі 100% середнього доходу і також не залежить від тривалості страхового стажу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net