Аналітика

Спад британської економіки через карантин поб’є рекорд за 300 років

Перспективи подальшого відновлення в 2021 році залишаються туманними і невизначеними через зниження доходів населення.

Економіка Великої Британії за підсумками поточного кварталу скоротиться на 25%, безробіття зросте більш ніж на 9%. Про це повідомило інформагентство Reuters з посиланням на опублікований прогноз Центрального банку Англії.

За його розрахунками, промислове виробництво за поточний рік може скоротитися на 14%, що стане гіршим показником з 1700-х років.

Далі в 2021 році Центральний банк Англії очікує підйом економіки на 15% — після того, як послаблять карантинні обмеження. Разом з тим Банк Англії допускає ризик того, що даний сценарій виявиться занадто оптимістичним.

У зв’язку з цим Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рекордно низькому рівні в 0,1% і залишив чинною свою мету щодо купівлі облігацій, в основному, британського державного боргу, на рівні 645 млрд фунтів стерлінгів.

Як повідомлялося, Великій Британії передрекли найпохмуріший сценарій епідемії в Європі. Експерти одного з найбільших благодійних фондів світу вважають, що саме Британія може серйозніше інших європейських країн постраждати від коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net