Соціум

Спілка вірмен України вітає з Днем Незалежності Вірменії

Спілка вірмен України на чолі з головою Віленом Шатворяном вітає всіх зі святом! Вірмени України бажають процвітання і миру своїй історичній батьківщині, повідомляє AnalitikaUA.net.

«День Незалежності Вірменії є для мене і багатьох вірмен діаспори найважливішим державним святом. В цей день я хочу побажати своїй країні процвітання і мирного неба над головою. Кожен з нас повинен радіти перемогам Вірменії і не допускати поразок. Незважаючи на те, що ми живемо далеко від історичної Батьківщини, більшість з нас не забувають свого коріння і працюють на користь Вірменії і всього вірменства», —зазначає голова СВУ Вілен Шатворян.

В областях України вірменські громади і вірменські молодіжні організації у зв’язку з карантинними заходами проведуть не масові святкування, присвячені Дню Незалежності Вірменії.

У цей день 29 років тому у Вірменії пройшов всенародний референдум за проголошення незалежності і створення суверенної вірменської держави. 99% голосуючих відповіли на питання ствердно. Незабаром Верховна Рада республіки проголосила Вірменію незалежною державою.