Економіка

Співробітники Daimler отримають по €1 тисячі через пандемію

Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG має намір виплатити своїм співробітникам разові премії в розмірі до однієї тисячі євро. Таке рішення в компанії прийняли, так як через пандемію працівники були змушені терпіти незручності. Йдеться про носіння захисних масок і перехід на роботу з дому, пише Reuters.

«Через пандемію коронавірусу 2020 рік був особливо складним. У цей незвичайний час компанія завжди могла розраховувати на гнучкість і готовність наших співробітників», — заявив глава відділу кадрів Daimler Вільфрід Порт. Він додав, що виплати будуть призначені близько 160 тисячам співробітників.

Грошова винагорода буде нарахована разом із зарплатою за грудень, включаючи всіх керівників груп у самому Daimler, у належних йому Mercedes Benz AG, Daimler Truck AG і Daimler Mobility, а також у всіх дочірніх підприємствах у Німеччині.

Одноразова виплата не буде обкладатися податками та внесками із соціального страхування.

Концерн Daimler був заснований у 1883 році. Тоді Готліб Даймлер створив двигун внутрішнього згоряння і встановив його на перший у світі мотоцикл Daimler Reitwagen. У 2006 році Daimler визнали найбільшою за обігом капіталу компанією Німеччини.

Нагадаємо, що Airbus звільнить 15 тисяч співробітників через карантин. Перспективи авіаційної галузі знову погіршилися через зростаючу кількість заражень коронавірусною інфекцією.

Також повідомлялося, що за карантин на вихідних Кабмін обіцяє компенсації.