Світ

США фінансуватимуть ВООЗ, але на рівні Китаю — ЗМІ

Місяць тому Трамп доручив призупинити фінансування організації, але тепер, за даними ЗМІ, готовий відновити внески, але на тому самому рівні, що й Китай.

США мають намір відновити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я, але тільки на рівні Китаю, повідомляє телеканал Fox News із посиланням на джерела.

Видання стверджує, що адміністрація президента підготувала лист до ВООЗ, який Дональд Трамп незабаром підпише або вже підписав.

Як констатує телеканал, це буде означати, що внесок США багаторазово скоротиться. Як випливає з документа, «якщо Китай збільшить фінансування ВООЗ», американська сторона «розгляне можливість» його збільшення до такого самого рівня.

У листі наголошується, що у ВООЗ є недоліки, але також є «величезний потенціал». Крім того, в ньому підкреслюється, що організацію слід реформувати, а її керівництво захистити від «політичного тиску». Також у США закликають до проведення «повністю незалежних оцінок щодо походження» коронавірусу і вжитих ВООЗ у зв’язку із цим заходів.

Нагадаємо, 14 квітня Трамп доручив своїй адміністрації призупинити внески до ВООЗ на час аналізу її роботи.

Американський лідер назвав організацію «прокитайською» і звинуватив її у поганому управлінні та приховуванні даних про поширення коронавірусу.