Світ

США і ЄС вперше за 20 років домовилися знизити мита

США і Євросоюз підписали угоду про зниження мит, що розширює доступ до експортних ринків США і ЄС на сотні мільйонів доларів. Про це повідомляє Голос Америки.

Ця угода між США і ЄС стала першим зниженням мит за більш ніж 20 років.

Тепер ЄС скасує мита на імпорт живих і заморожених лобстерів зі США. У 2017 році в Євросоюз зі США були експортовані лобстери на суму понад 111 млн доларів.

Також ЄС скасує ці тарифи на основі режиму найбільшого сприяння заднім числом, починаючи з 1 серпня 2020 року. Ці мита скасовуються на п’ять років, а Єврокомісія негайно почне процедури, спрямовані на те, щоб такі зміни мали постійний характер.

У свою чергу США знизять на 50% свої мита на певні продукти, що імпортуються з ЄС, середньорічна вартість яких оцінюється в 160 млн доларів, включаючи певні кулінарні напівфабрикати, деякі види кришталевого посуду, препарати для обробки поверхонь, ракетне паливо, запальнички для сигарет.

Нагадаємо, що раніше США скасували частину мит на китайські товари. Винятки ввели на більш ніж 30 категорій товарів на загальну суму $ 300 млрд. Вони будуть діяти до осені.

Також повідомлялося, що США тимчасово зняли мита зі 146 китайських товарів. Частина з цих товарів виробляється тільки в Китаї. У списку є продукти харчування, автомобільні дзеркала і дитячі стільчики.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net