Політика

США назвали правила в’їзду в країну для українців

Потрапити в США зможуть українці, які мають візу, а також перебували в Україні або іншій дозволеній країні останні два тижні.

Посольство США в Україні роз’яснило, яких правил повинні дотримуватися українці, щоб і дозволили в’їзд у Штати. Пояснення було опубліковано у Twitter у п’ятницю, 19 червня.

Потрапити в США зможуть українці, які мають дійсну візу і які перпебували протягом 14 днів в Україні або іншій дозволеній країні. Зокрема, українці не зможуть потрапити у США транзитним рейсом через країни Шенгенської зони, Велику Британію, Ірландію, Китай, Іран, Бразилію і ще ряд країн, на які поширюються пов’язані з COVID-19 обмеження.

«Дія цих правил не поширюється на громадян США або законних постійних жителів США (володарів «зеленої карти»), які бажають поїхати додому з України», — додали в посольстві.

У зв’язку з пандемією США ввели обмеження на в’їзд іноземців, які протягом двох тижнів перебували в країнах зі значним поширенням COVID-19. У цей список увійшли країни ЄС.

Нагадаємо, що раніше Шмигаль заявив про початок другої хвилі коронавірусу. Сьогоднішній результат з ростом захворюваності — наслідок недотримання карантинних обмежень, вважає прем’єр.

Також повідомлялося, що МОЗ має намір посилити контроль за карантином. Основну увагу пропонується приділити роботі громадського транспорту і торгових мереж, де найчастіше наявні порушення.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net