Світ

США продали конфісковане в Ірану паливо

Американська влада продала близько 1,1 мільйона барелів іранського бензину, який призначався для Венесуели. Про це повідомила прес-служба Мін’юсту США.

Зазначається, що ордер на конфіскацію раніше перехопленого палива суд в США видав у серпні поточного року. За цей бензин Вашингтон отримає більш як 40 мільйонів доларів.

«З глибоким задоволенням я можу оголосити про наш намір забрати кошти, отримані в результаті продажу цього палива, і передати їх після завершення розгляду даної справи в американський фонд допомоги жертвам тероризму, що спонсорується державами», — заявив помічник міністра юстиції США Джон Демерс, який займається питаннями національної безпеки.

Також Мін’юст оголосив, що конфіскував дві партії ракетного та інших видів іранської зброї, яка була перехоплена американськими військовими в Аравійському морі в листопаді 2019 і лютому 2020 року.

Нагадаємо, влада США знову розширила список санкцій проти Ірану. Цього разу за спроби вплинути на американські президентські вибори в нього потрапили п’ять іранських організацій.