Економіка

США скасували частину мит на китайські товари

Вашингтон тимчасово виведе з-під мит ​​47 найменувань товарів з Китаю через їхній дефіцит.

США тимчасово виключили 47 китайських товарів, на які з вересня 2018 року було запроваджено мита. Про це йдеться в опублікованій в середу, 19 лютого, заяві в електронній базі Федерального реєстру США.

Згідно з оприлюдненими даними, виключення діятимуть до 7 серпня 2020 року.

У перелік товарів, які були виключені зі списку, потрапили, зокрема, синтетичні і бавовняні тканини, переносні електричні плити, паливні фільтри, електронні ваги, термінали продажу лотерейних квитків, двигуни змінного струму, джерела живлення для кабельних електромереж, а також дерев’яні дитячі ліжечка і прикраси для камінів.

Як зазначається, таким зняттям заборони влада США «вирішила задовольнити низку запитів» американських компаній. При прийнятті цього рішення враховувалося безліч чинників. Зокрема деякі з цих товарів виявилися доступними для придбання тільки в китайських виробників.

Нагадаємо, 15 січня президент США Дональд Трамп і віце-прем’єр Держради підписали угоду про першу фазу врегулювання торгового спору між країнами. Вона передбачає, що Пекін наростить імпорт товарів зі США як мінімум на $ 200 млрд протягом двох років, а Вашингтон за це не буде вводити додаткові обмеження на імпорт з Китаю.

Також у США розкрили зміст другої частини торгової угоди з Китаєм.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net