Політика

США ускладнили видачу грін-карт

Американська влада з 24 лютого ускладнює видачу віз грін-карт іноземцям, які розраховують на отримання державної допомоги.

Верховний суд США відкинув останній позов, який вимагав заблокувати вступ нових правил, повідомили в прес-службі Білого дому.

«Ми задоволені рішенням Верховного суду, який у п’ятницю ввечері зняв останні судові заборони … У підсумку Міністерство внутрішньої безпеки США зможе почати виконання цих правил у понеділок», — сказано в заяві адміністрації президента Дональда Трампа.

Білий дім посилив правила видачі грін-карт ще в серпні 2019 року. Розпорядження повинно було набути чинності в середині жовтня, але Другий окружний апеляційний суд у Нью-Йорку його заблокував.

За даними газети Washington Post, за грін-картами щорічно звертається понад півмільйона мігрантів. Нові правила можуть вплинути на 382 тисячі осіб.

Видання при цьому зазначає, що приїжджі складають невелику частину тих, хто отримує суспільні блага: багато хто не може їх отримати через свій імміграційний статус. Детально читайте в матеріалі Грін-карти не для бідних.

Раніше в Держдепі оголосили про посилення видачі віз для вагітних жінок. Це необхідно для національної безпеки і збереження грошей платників податків, пояснили у відомстві.