Здоров’я

США замовили вакцину від коронавірусу майже на $2 млрд

Pfizer і BioNTech розраховують у жовтні подати заявку на реєстрацію свого препарату і виробити понад 1,3 млрд доз до кінця 2021 року.

Уряд США домовився з німецька компанією BioNTtech і американською Pfizer про постачання 100 млн доз вакцини BNT162 від коронавірусу COVID-19. Про це повідомляється на сайті BioNTech.

«Уряд США розмістив початкове замовлення на 100 млн доз на $ 1,95 млрд і може отримати до 500 млн додаткових доз», — йдеться в заяві, у якому наголошується, що жителі США будуть отримувати вакцину безкоштовно.

Зазначається, що в липні Pfizer і BioNTech мають намір почати нову фазу тестування безпеки і ефективності своєї вакцини BNT162. Компанії розраховують в жовтні подати заявку на реєстрацію свого препарату і виробити до 100 млн доз до кінця 2020 року і понад 1,3 млрд доз до кінця 2021 року.

Напередодні президент США Дональд Трамп оголосив, що в країні завершуються клінічні випробування двох вакцин від коронавірусу. Він також анонсував, що в найближчі тижні ще чотири вакцини наблизяться до кінця випробувань.

Раніше про створення вакцини від коронавірусної інфекції заявили в Міноборони Росії. Її виробництво може початися в серпні.