Аналітика

Стали відомі причини відмови МВФ від трирічної програми з Україною

У Кабміні розповіли, що відмова Фонду була несподіваною і пролунала в останній момент. При цьому висувався один-єдиний аргумент.

Міжнародний валютний фонд відмовив Україні в трирічній програмі через економічну кризу і пандемію. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю РБК-Україна, яке було опубліковано в понеділок, 1 червня.

Марченко зазначив, що Україна виконала всі необхідні зобов’язання, і причиною зміни програми МВФ є те, що там не відкривають зараз програми EFF (Extended Fund Facility, програма розширеного фінансування, — ред.) ні для кого.

«Основний аргумент: МВФ говорить, що ми — в економічній кризі, і ми не можемо спланувати програму на три роки. Адже EFF — трирічна програма. Це був єдиний аргумент. Ми довго боролися за EFF, оскільки пройшли по ній 99% шляху. Для нас це була досить несподівана історія», — зазначив він.

За словами Марченка, основна причина — пандемія. Фонду надходить багато заявок на програму швидкого фінансування через COVID-19.

Як повідомлялося, 7 травня МВФ відмовив Україні в трирічній програмі, замість цього сторони зосередяться на 18-місячній.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net