Аналітика

Світова економіка впаде сильніше, ніж очікувалося — МВФ

Водночас фонд не дає точного і певного прогнозу, оскільки поки немає світового вирішення проблеми пандемії.

Оновлений прогноз Міжнародного валютного фонду (МВФ) показав, що світова економіка у 2020 році скоротиться ще більше, ніж очікувалося. Також прогнозується більш повільне відновлення у 2021 році. Про це йдеться на сайті фонду.

Згідно з даними МВФ, очікується, що світова економіка скоротиться на 4,9% у 2020 році, що на 1,9 п.п. нижче квітневого прогнозу. За падінням піде часткове відновлення зі зростанням на 5,4% у 2021 році, що нижче, ніж попередній прогноз (5,8%).

«Зараз ми прогнозуємо більш глибоку рецесію у 2020 році і більш повільне відновлення у 2021 році», — йдеться в повідомленні.

Якщо підсумувати експертну оцінку, втрати світової економіки за два роки (2020-2021 роки) становитимуть понад 12 трлн доларів.

Водночас у МВФ відзначають високу невизначеність прогнозів, оскільки медичного вирішення проблеми коронавірусу не знайдено, а шляхи виходу з кризи не чіткі.

Ще у фонді нагадують, що пандемія спровокувала найгіршу рецесію з часів Великої депресії.

Також МВФ прогнозує синхронізований глибокий спад у 2020 році як для країн з розвиненою економікою (-8%), так і для країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються (-3%; 5%, якщо виключити Китай). При цьому більш ніж у 95% країн знизяться доходи на душу населення.

Нагадаємо, Європейський центральний банк очікує скорочення ВВП єврозони у 2020 році на 8,7%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net