Політика

Світовий банк виділить $12 млрд країнам, що розвиваються

Група Світового банку схвалила виділення 12 мільярдів доларів країнам, що розвиваються, на закупівлю ліків в рамках боротьби з коронавірусом. Про це повідомила прес-служба регулятора.

Відзначається, що гроші будуть направлені на закупівлю і розподіл серед жителів країн, що розвиваються, вакцин від коронавірусу, тестів, а також ліків для лікування COVID-19.

«Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила пакет в розмірі 12 мільярдів доларів для країн, що розвиваються, щоб фінансувати закупівлю і поширення вакцин від COVID-19, тестів і засобів лікування для їхніх громадян», — зазначено в прес-релізі.

При цьому президент Групи Світового банку Девід Малпасс зазначив, що рівний доступ до вакцин від коронавірусу змінить хід пандемії.

«Доступ до безпечних та ефективних вакцин й посилених систем доставки є ключем до зміни ходу пандемії і допомагає країнам, що зазнають катастрофічних економічних та фінансових наслідків, рухатися до стійкого відновлення», — заявив він.

Раніше в СБ спрогнозували, що до кінця 2021 року кількість вкрай бідних осіб на планеті, які живуть на 1,9 долара в день, збільшиться на 150 мільйонів.