Men's & Women's

Tesla змушують відкликати з Китаю близько 50 тисяч проданих авто

Компанія Ілона Маска відкликає близько 50 тисяч проданих у Китаї електромобілів Tesla. Це вимушене рішення прийнято за вказівкою Державного управління КНР з регулювання ринку, яке виявило проблеми з підвіскою у моделей Model S і Model X, повідомляє Укравтопром.

За даними відомства, в сервісні центри в Китаї відправляться 29193 одиниць Model S і Model X, що ввозяться в країну з 17 вересня 2013 по 16 серпня 2017 року, а також 19 249 імпортованих Model S, вироблених у період з 17 вересня 2013 по 15 жовтня 2018 року.

Йдеться про автомобілі, які були виготовлені в США на заводі Tesla у Фрімонті. Причиною відкликання стали важелі передньої і задньої підвіски, на яких, в разі зовнішнього удару, можуть утворитися тріщини, в результаті чого важіль може повністю зруйнуватися.

Компанія Ілона Маска вирішила не оскаржувати відгук і погодилася безкоштовно замінити дефектні важелі на всіх зазначених автомобілях, хоча вважає міру «зайвої», а в дефектах важелів звинуватила неакуратних китайських водіїв. Інформація про відкликання автомобілів Tesla в КНР вже вплинула на зниження вартості акцій компанії на 2 відсотки.

Днями ми писали, що представлений перший електричний Hummer. А також про те, що британці подовжили RangeRover.