Аналітика

Тім Кук став мільярдером

Тім Кук, генеральний директор Apple Inc., став мільярдером. Про це свідчить рейтинг найбагатших людей світу від Bloomberg.

«Кук приєднався до одного з найбільш елітних клубів керівників, які не засновували компанію. Його власний капітал перевищив 1 млрд доларів», — сказано в публікації.

Статок Кука — це здебільшого акції Apple, які він отримував за час роботи в компанії з 1998 року у вигляді премій. Зараз у нього є трохи менше мільйона акцій Apple, або близько 0,02% від загальної кількості паперів. Їхня вартість оцінюється в 375 млн доларів. Ще близько 650 млн доларів Кук отримав у вигляді доходів від продажу акцій, дивідендів та інших компенсацій.

Зазначимо, що активи Кука оцінили на основі відкритої інформації. У 2015 році він говорив, що планує віддати більшу частину своїх грошей на благодійність. У зв’язку з цим, як зазначає Bloomberg, оцінка його активів може бути перебільшеною, якщо Кук робив пожертвування на великі суми, але не повідомляв про це.

Нагадаємо, що раніше глава Amazon за день став багатшим на $13 млрд. Найбагатша людина в світі всього лише за день стала ще багатшою. Її статки збільшилися на 13 мільярдів доларів завдяки зростанню акцій.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net