ГоловнеСвіт

Трамп анонсував COVID-вакцинацію в США наступного тижня

Вакцинація від COVID-19 в США стартує вже наступного тижня. Про це заявив президент США Дональд Трамп на мітингу в Валдості, штат Джорджія, повідомляє livemint.com.

Розробка вакцин від COVID-19 просувається на небувалому раніше рівні, стверджує Трамп.

«Це зайняло би у другої адміністрації п’ять років, у нас — сім місяців. І вакцини будуть доступні на наступному тижні, і ми збираємося почати вакцинацію, а й багато людей вже вакциновані», — сказав президент США.

Його заява прозвучала після того, як в США зафіксували рекордну кількість нових випадків COVID-19 — близько 230 тисяч заражень третій день поспіль. При цьому США наразі є країною з найбільшою кількістю випадків і смертей від коронавірусу в світі.

Нагадаємо, що Байден має намір публічно вакцинуватися від COVID-19. Висловлюючи готовність зробити щеплення, демократ зазначив, що американці втрачають віру в ефективність вакцини від коронавірусу.

Також повідомлялося, що в ВООЗ розглядають питання введення електронних сертифікатів про вакцинацію. ВООЗ не рекомендує країнам видавати «імунні паспорти» для тих, хто одужав після COVID-19.