Політика

Трамп дозволив в’їзд до США студентам з ЄС

Скасування рішення відбулося на тлі судових позовів з боку великих університетів і тиску ділових і технологічних компаній.

Адміністрація США зняла заборону на приїзд до США для студентів з країн ЄС, введену раніше для всіх громадян ЄС у зв’язку з епідемією коронавірусу. Про це повідомив Державний департамент США.

Скасування рішення відбулося на тлі судових позовів з боку великих університетів і тиску ділових і технологічних компаній, зазначає інформагентство Reuters.

Президенту США Дональду Трампу довелося відмовитися від раніше прийнятого рішення, оскільки в такому випадку десятки тисяч іноземних студентів могли залишити американські виші.

Держдепартамент США також повідомив, що надасть пільги на в’їзд для деяких категорій працівників, які приїжджають за програмою Au Pair, і для членів сімей власників віз США.

Трамп заборонив в’їзд в країну громадянам з більшості європейських країн у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.

Як повідомлялося, раніше Трамп заявив про зниження смертності від коронавірусу в США. За його словами, в країні низька і стійка смертність від COVID-19, а велика кількість нових випадків захворювання пояснюється збільшенням кількості проведених тестів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net