Політика

Трамп назвав терміни вакцинації у США від COVID-19

Президент США Дональд Трамп анонсував масову вакцинацію від коронавірусу в США в жовтні 2020 року. Про це повідомляє Fox News.

«Ми на шляху до того, щоб доставити і розподілити вакцину вельми безпечним і ефективним чином. Ми думаємо, що можемо почати робити це приблизно в жовтні», — сказав він.

Трамп уточнив, що це відбудеться «в середині жовтня, може, трохи пізніше», а потім додав, що за невдалого розвитку подій на вакцину в США доведеться чекати трохи довше.

«У листопаді або в крайньому випадку — в грудні», — припустив глава держави.

Водночас представник Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США Пол Манго вважає, що вакцинація американців відбудеться вже до кінця першого кварталу 2021 року. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За його словами, американська адміністрація сподівається отримати до кінця 2020 року 100 мільйонів доз ефективної вакцини для громадян похилого віку — найбільшої групи ризику в умовах поширення коронавірусу.

Нагадаємо, кандидат у віце-президенти США від Демократичної партії Камала Харріс заявила, що Трамп політизує питання вакцини проти коронавірусу напередодні президентських виборів.