ГоловнеПолітика

Трамп придумав схему перемоги на наступних виборах — ЗМІ

Чинний президент США Дональд Трамп опрацьовує дії з узурпації Національного комітету Республіканської партії (НКРП) США, щоб закласти основу для спроби знову стати президентом країни у 2024 році. З таким твердженням виступила у вівторок, 10 листопада, телекомпанія CNN із посиланням на джерела із числа республіканців і радників Трампа.

Джерела телеканалу повідомили, що старший син чинного президента Дональд Трамп-молодший і його подруга Кімберлі Гілфойл, яка працює у виборчому штабі республіканця, мають намір увійти в керівництво НКРП для підготовки до наступних загальних виборів у США. Обоє зрозуміло висловлюють своє невдоволення тим, як голова керівного органу партії Ронна Макденіел справлялася зі своїми обов’язками під час передвиборної кампанії, що закінчилася перемогою демократа Джозефа Байдена.

«Дональд-молодший і Кімберлі взяли на замітку НКРП, щоб захопити його самим або дати це зробити своїм наближеним», — зазначає телеканал.

Телекомпанія називає в числі таких наближених осіб Райнса Прібаса, який раніше очолював комітет, а потім апарат співробітників Білого дому, а також голову партійного осередку республіканців у штаті Огайо Джейн Тімкен.

За даними телекомпанії NBC, Трамп у конфіденційному порядку висловлював ідею заснувати в цьому місяці комітет дій, що дозволяє закласти основу для нової спроби балотуватися у президенти США. Такі комітети в США використовуються для збору добровільних пожертвувань, найму політтехнологів, організації різних заходів, покликаних не дати виборцям забути ім’я політика за майбутні чотири роки.

Прецедент, коли президент США не міг переобратися, однак вигравав вибори чотири роки по тому, є в американській історії. Демократ Гровер Клівленд програв вибори 1888 року республіканцеві Бенджаміну Гаррісону, але виграв у нього вибори 1892 року, ставши єдиним в історії президентом США із двома порядковими номерами — 22-м і 24-м.

Нагадаємо, сьогодні Трамп заявив про прогрес у боротьбі за результат виборів. Він пообіцяв оприлюднити результати прогресу наступного тижня.

Нагадаємо, 3 листопада в США відбулися загальні вибори. За прогнозами провідних ЗМІ, у президентських перегонах переміг демократ Джо Байден, який уже оголосив про це.