Політика

Трамп розглядає можливість закриття Twitter

Американський лідер заявив, що розглядає можливість закриття Twitter і має намір проконсультуватися про це з юристами.

Президент США Дональд Трамп 28 травня підписав указ про регулювання діяльності соціальних мереж у країні, який покликаний позбавити їх захисту від претензій у зв’язку з редагуванням контенту. Про це він повідомив на брифінгу в Білому домі.

«Я підписав сьогодні виконавчий указ щодо захисту свободи слова, прав громадян США. Соціальні мережі, як Twitter, мали безпрецедентний захист від відповідальності, ґрунтуючись на теорії про те, що вони є нейтральною платформою. Виконавчий указ покликаний (встановити) нове регулювання на основі розділу 230 закону (про етику у сфері) комунікацій», — зазначив американський лідер.

Підписаний указ покликаний позбавити соціальні мережі правового захисту, яким вони користуються завдяки закону про етику в ЗМІ. Він, за рідкісними винятками, звільняє соцмережі від юридичної відповідальності за матеріали, що публікуються користувачами.

Трамп підкреслив, що «соціальні мережі, замішані в цензурі або політичних діях, більше не будуть мати захисту від відповідальності».

За його словами, рішення соцмереж про правдивість повідомлень, внесення до них змін або блокування — це по суті редакційна політика, а соцмережі виступають як видавці.

«У такі моменти Twitter перестає бути нейтральною громадської платформою і стає редактором з позицією. Я думаю, що те саме можна сказати і про інших, якщо подивитися на Google, якщо подивитися на Facebook і, можливо, інших», — додав Трамп.

Також американський лідер заявив, що допускає можливість закриття Twitter.

«Я перевірю у юристів, необхідно йти в рамках законного процесу. Якщо закриття буде законним, я зроблю це», — зазначив він.

Нагадаємо, Трамп пригрозив перейти до більш жорсткого регулювання діяльності соцмереж у країні після того, як його повідомлення у Twitter було відзначено спеціальним знаком, який попереджає читачів про недостовірну інформацію.

Таким чином соцмережа відреагувала на висловлювання президента про те, що демократи намагаються створити умови для махінацій на майбутніх виборах.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net