Світ

Трамп скоротив термін ув’язнення своєму екс-раднику Стоуну

Білий дім не говорить, наскільки саме скорочений термін, але дає зрозуміти, що Стоуну не доведеться сидіти у в’язниці.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про пом’якшення покарання своєму екс-раднику і другу Роджеру Стоуну, засудженому судом до тюремного ув’язнення за дачу неправдивих свідчень у рамках розслідування російського втручання у вибори США 2016 року, повідомила прес-служба Білого дому. Про це повідомляє Associated Press.

Уточнюється, що пом’якшення покарання не знімає судимості зі Стоуна, однак дозволить йому уникнути відбуття тюремного ув’язнення.

«Роджер Стоун є жертвою. Ніякої змови між штабом або адміністрацією Трампа і Росією не було. Стоуна звинуватили прокурори з команди Роберта Мюллера, завданням яких було знайти свідчення змови з Росією. Оскільки таких свідчень не існує, вони не могли звинуватити його ні в чому, пов’язаному зі змовою. Замість цього вони звинуватили його за його поведінку під час розслідування , — йдеться в заяві Білого дому.

Крім того, Білий дім звинуватив ЗМІ в переслідуванні Стоуна, оскільки під час його арешту біля його будинку стояли камери CNN.

Звинувачення проти Стоуна висунув спецпрокурор Роберт Мюллер. Його звинуватили в спробі отримати у WikiLeaks викрадені хакерами матеріали, які могли завдати шкоди суперниці Трампа на виборах 2016 року — кандидату від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Він був засуджений 20 лютого до трьох років і чотирьох місяців тюремного ув’язнення за давання неправдивих свідчень, спроби перешкодити розслідуванню з боку Конгресу США і залякування свідка.

Нагадаємо, що у 2016 році після обрання Трампа президентом США виник скандал, пов’язаний з російським втручанням в американські вибори.

У квітні 2019 року Міністерство юстиції США оприлюднило доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера за підсумками дворічного розслідування про передбачувану змову американського лідера з РФ.

Спецпрокурор встановив, що Росія втручалася у вибори в США у 2016 році, але виборчий штаб Трампа в цьому участі не брав.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що вважає, що російський лідер Володимир Путін добре до нього ставиться, але не хоче його перемоги на майбутніх виборах глави держави.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net