Аналітика

Туристична сфера плавно виходить з карантину — UNWTO

Найбільше туристичні поїздки по всьому світу скоротилися у квітні — на 97%, відзначають в організації.

Туристична галузь в деяких регіонах світу почала потроху відновлюватися після кількох місяців безпрецедентного падіння. Про це повідомила в понеділок, 22 червня, прес-служба Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO).

«Туризм поступово відновлюють все більше країн, особливо в Північній півкулі. У той же час, в більшості держав світу обмеження на міжнародні поїздки зберігаються, а туризм — все ще серед найбільш постраждалих через пандемію галузей», — йдеться в повідомленні.

Організація звернулася до світових урядів з проханням підтримати індустрію, в якій працюють мільйони людей, а в деяких країнах вона є основою економіки.

«Життєво важливо, щоб відновлення туризму стало пріоритетом для держав, при цьому він повинен бути безпечним. Ми вітаємо кроки щодо економічної підтримки туризму і створення основи для його відновлення, вжиті як Євросоюзом, так і окремими країнами, включаючи Францію й Іспанію», — зазначив глава UNWTO Зураб Пололікашвілі.

В організації нагадали, що у квітні туристичні поїздки по всьому світу скоротилися на 97%, в березні — на 55%. У період із січня по квітень 2020 року турсектор втратив 195 млрд доларів за рахунок скорочення поїздок на 44%.

«Найбільше постраждав Азіатсько-Тихоокеанський регіон, куди число подорожей скоротилося на 51% із січня по квітень. Європа — на другому місці (-44%), за нею Близький Схід (-40%), країни Американського континенту (-36%) і Африка (-35%)», — повідомляє UNWTO.

На початку травня організація озвучила три сценарії для турсектору в 2020 році. Там припускають зниження світового турпотоку на 58-78% в залежності від введених країнами обмежень.

Передбачається, що через пандемію число міжнародних туристичних поїздок у світі скоротиться на 850 млн — 1,1 млрд, а втрати сектору складуть 910 млрд — 1,2 трлн доларів.

Відзначимо, прикладом для відновлення туристичного бізнесу є Іспанія. Країна нещодавно «відкрила небо» для туристів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net