Соціум

У американців під час карантину змінилися смаки

Одним з найбільш затребуваних фруктів на американському ринку в період карантину стало авокадо, що спровокувало зростання його ціни.

З початку березня ціна на авокадо в США піднялася на 60%. Експерти впевнені, що тенденція збережеться і після зняття карантину. Про це пише Bloomberg.

Як зазначає видання, під час карантинних обмежень люди почали купувати більше сирих продуктів, з яких можна що-небудь приготувати вдома. Лідером таких закупівель стало авокадо через те, що у більшості американців плід асоціюється зі здоровим способом життя і підвищенням імунітету.

Зростання цін на авокадо пов’язують і з тим, що мексиканські ферми, де плід вирощується в промислових масштабах, забарилися зі збором врожаю, чекаючи зниження попиту.

Тому зараз середня ціна упаковки авокадо сорту Хаас доходить до $ 19, в той час, як на початку березня її вартість була близько $ 7,6.

Також, в США істотно в ціні виросли і цитрусові — в порівнянні з попереднім роком різниця в ціні на апельсини і лимони досягає 50%.

«Новий виток популярності у американських покупців переживає апельсиновий сік з пакета. Раніше його продажі впали через високий вміст доданого цукру», — пише Bloomberg.

Раніше президент США Дональд Трамп підписав закон, яким виділяється 484 мільярди доларів допомоги бізнесу в зв’язку з кризою через коронавірус.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net