Соціум

У Бельгії демонтували пам’ятник королю через протести

За Леопольда II сталося колоніальне захоплення Бельгією басейну річки Конго в період з 1885 по 1908 рік.

Влада бельгійського міста Антверпен демонтувала пам’ятник королю Леопольду II з метою боротьби з расизмом. Про це повідомляє The Brussels Times.

Видання відзначає, що на минулому тижні статую розмалювали і підпалили активісти руху Black lives matter. Також вони вимагали демонтувати пам’ятник королю бельгійців.

Планується, що тепер статую передадуть в парк-музей Мідделхейм, де її відреставрують і виставлять в місцевій експозиції.

Як відомо, за Леопольда II сталося колоніальне захоплення Бельгією басейну річки Конго в період з 1885 по 1908 рік. Цей процес супроводжувався жорстокими репресіями проти місцевого населення.

Раніше у вівторок повідомлялося, що в американському місті Х’юстон в Техасі відбулася церемонія прощання з Джорджем Флойдом, який помер внаслідок задушення з боку поліцейського.

Нагадаємо, що в Конгрес США внесли законопроект про обмеження повноважень поліції. Проект закону передбачає заборону на застосування задушливих прийомів, ліквідує правовий захист поліції від судових позовів і забороняє поліції мати зброю, призначену для військових дій.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net