Світ

У Білому домі виявили заражених коронавірусом

Після перевірки контактних осіб президента США Дональда Трампа, який захворів на коронавірус, у Білому домі виявили два випадки зараження, повідомляє CGTN.

Позитивний результат тесту отримав журналіст, який працює в пулі.

Також зараження коронавірусом підтвердили у співробітника прес-служби Білого дому.
«Решта журналістів, які були протестовані сьогодні, отримали негативні результати», — йдеться в повідомленні.

Газета Politico повідомляє, що COVID-19 виявили у менеджера передвиборної кампанії Трампа Вільяма Стьопіна. За її даними, керівник виборчого штабу дізнався про поставлений йому лікарями діагноз в п’ятницю ввечері. У Стьопіна спостерігаються «слабо виражені симптоми, схожі з тими, які фіксуються під час грипу».

Стьопін планує самоізолюватись до одужання. Нагляд над роботою штабу візьме на себе заступник його керівника Джастін Кларк.

Раніше голова Національного комітету Республіканської партії Ронна Макденіел також оголосила про виявлення у неї коронавірусу.

Водночас у сина президента США Еріка Трампа і його дружини Лари коронавірус не виявили.

«Ерік і Лара моляться за свого батька і, відповідно, свекра. На даний момент результати взятих у них аналізів на COVID-19 негативні. Вони будуть вживати всіх необхідних заходів обережності на підставі порад професійних медиків», — йдеться в повідомленні в Instagram Лари Трамп.

Напередодні стало відомо, що радниця Трампа Хоуп Хікс інфікована коронавірусом. Вона супроводжувала главу держави в його поїздках на поточному тижні. Незабаром коронавірус виявили у Трампа з дружиною.