Men's & Women's

У Болгарії створюють найпотужніший електрокар у світі

Болгарська фірма Alieno створює найпотужніший електромобіль у світі Arcanum. Про це повідомляється на сайті компанії Alieno.

«Alieno Arcanum — це повністю електричний гіперкар, який у своїй топовій версії має потужність 5 221 к.с. (3 840 кВт), крутний момент 8 880 Нм, максимальну швидкість більше 488 км / год (303 миль / год) і питому потужність до 2,64 к.с. / кг», — йдеться в повідомленні.

Назва моделі походить від латинського слова arcanum, що означає «секрет секретів».

Концепт заснований на інноваційних технологіях і являє собою 2-дверний 2-місний роботизований і повністю електричний гіперкар. Час розгону й інші динамічні характеристики будуть оголошені додатково.

«Наша дебютна перша модель Alieno Arcanum, безумовно, є найпотужнішим гіперкаром, який будь-коли бачив світ. Це не тільки найпотужніша машина, але ще і роботизована, повністю електрична», — розповів Іван Кіров, директор з продажу і головний пілот-випробувач компанії.

Alieno Arcanum має інноваційне шасі, повністю побудоване з вуглецевого волокна. Усі основні вузли автомобіля є роботизованими і регулюються електронікою.