Світ

У Британії побоюються втратити США як союзника

Британія планує переглянути оборонну політику для забезпечення меншої залежності від США під час потенційних військових конфліктів у майбутньому.

Міністр оборони Британії Бен Воллес побоюється, що країна може залишитися без свого військового союзника США в майбутніх військових конфліктах, повідомляє Sky News.

Воллес стурбований тим, що все більша ізоляціоністська політика президента США Дональда Трампа означає, що Британії, можливо, доведеться переглянути припущення, які лежали в основі її оборонного планування протягом останніх 10 років.

Як зазначив міністр, думка про те, що США відступлять від своєї міжнародної ролі, «не дає мені спати ночами».

«Мене турбує, що Сполучені Штати можуть відмовитися від свого лідерства в усьому світі. Ми готуємося до гіршого і сподіваємося на краще», — сказав міністр.

Воллес хоче, щоб Британія використала майбутній перегляд оборонної політики для вивчення нових можливостей, які означатимуть менше залежності від США під час потенційних військових конфліктів у майбутньому.

«Ми дуже залежимо від американського повітряного прикриття й американських засобів спостереження та розвідки. Нам потрібно диверсифікувати наші активи», — сказав Воллес.

Нагадаємо, що Великобританія досі зазнає економічних збитків через вихід із Євроcоюзу, зараз вони досягли 170 мільярдів доларів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net