Аналітика

У Британії економіка падає як за фінансової кризи 2008 року

Найстрімкіше падіння зафіксовано в березні — тоді економіка впала на 5,8%. Ситуація обумовлена карантином.

У першому кварталі 2020 року зафіксовано найглибше падіння британської економіки з часу глобальної економічної кризи 2008 року. Відповідні дані опублікував Офіс національної статистики, повідомляє ВВС у середу, 13 травня.

Відзначається, що в першому кварталі 2020 року падіння економічного зростання склало 2%, після нульового зростання в останньому кварталі 2019 року. При цьому найстрімкіше падіння сталося в березні — на 5,8%.

Таке падіння пов’язане з припиненням нормальної економічної діяльності через карантинні обмеження, обумовлені пандемією.

Своєю чергою, у другому кварталі очікується ще більше зниження темпів економічного зростання, перш ніж економіка почне поступово відновлюватися.

Нагадаємо, що Британія вводить перший етап ослаблення карантину. Жителям Англії з середи дозволять загорати, займатися спортом на вулиці і відвідувати парки. При цьому збільшені штрафи за порушення обмежувальних заходів.

Також повідомлялося, що число жертв COVID у Британії перевалило за 40 тисяч. Нещодавно Британія обігнала Італію за кількістю заражених. З початку пандемії COVID захворіли 223 тис. осіб.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net