Політика

У Британії попередньо схвалили суперечливий законопроект

У Великобританії Палата громад парламенту попередньо схвалила законопроект, який суперечить домовленостям із Євросоюзом щодо Brexit. Про це повідомляє ВВС.

Проект закону про внутрішній ринок був підтриманий 340 голосами проти 263. Голосування відбулося після п’ятигодинних дебатів, які відкрив прем’єр Борис Джонсон.

Незабаром повинні пройти ще чотири дні дебатів, коли депутати можуть спробувати внести поправки, які можуть повністю змінити зміст законопроекту або навіть знищити його.

Законопроект змінює елементи Угоди про Brexit, руйнуючи компроміс між Британією та ЄС з митних процедур навколо Північної Ірландії. Він дозволить Британії самостійно приймати рішення з управління переміщенням товарів через Ірландське море, і, фактично, позбавить ЄС можливості контролювати імпорт в південній частині Ірландії і далі на спільний ринок ЄС в разі, якщо буде збережено прозорий ірландський кордон.

Нагадаємо, що в ЄС сумніваються в досягненні угоди з Британією щодо Brexit. Головний парламентер від ЄС каже, що не розуміє, «чому ми продовжуємо гаяти час при такому ставленні британської сторони».

Також ЄС погрожує Британії наслідками за порушення угоди щодо Brexit. В Євросоюзі заявили, що «не посоромляться використовувати» механізми та засоби правового захисту для усунення порушень.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net