Світ

У Британії смертність від COVID-19 увосьмеро вища за смертність від грипу

У Великій Британії смертність від коронавірусу в листопаді більш ніж у вісім разів перевищила смертність від грипу або пневмонії. Про це повідомляє Independent.

Так, з 14 по 20 листопада в країні померли 2697 осіб, у яких у свідоцтвах про смерть було вказано COVID-19. У 2 361 випадку коронавірусна інфекція була названа головною причиною смерті. При цьому на цьому ж тижні померли 2605 осіб, що хворіли на грип або пневмонію, але причиною смерті ці захворювання були названі тільки в 280 випадках.

По Англії та Уельсу за тиждень до 20 листопада було зафіксовано на 20% більше смертей, ніж в середньому за п’ять років. У цих двох регіонах померли 12 535 осіб, з них 21,5% були заражені COVID-19. Число смертельних випадків з коронавірусом на тому тижні зросла у всіх регіонах Англії, крім Східної Англії.

У той же час, число смертей з 14 по 20 листопада було значно вище від пікових показників для цього тижня за останні десять років (10 882 смерті в 2019 році, зазначив професор Девід Шпігельхальтер, президент Вінтонівського центру з оцінки ризиків та їх обробки інформації при Університеті Кембріджа. На його думку, відхилення настільки значне, що його вже не можна пояснити старінням населення.

З початку другої хвилі COVID-19, яку професор відраховує від 5 вересня і по 20 листопада, в країні відбулося близько 16 тисяч смертей, пов’язаних з коронавірусом. За його словами, це дозволить передбачити, що до Різдва таких смертей буде вже більш як 20 тисяч.

Як додав професор, число людей, які помирають вдома, зросло на 40%, порівняно з середніми показниками. Це відбувається на тлі високого навантаження інфекційних лікарень.

Нагадаємо, що раніше в Британії очікують схвалення відразу двох вакцин у грудні. Досі жодна вакцина не була схвалена для застосування британським Агентством з контролю за лікарськими засобами.

Також повідомлялося, що в Англії за період локдауну істотно знизився приріст COVID-19. Інцидентність коронавірусу в Англії тепер перебуває на рівні 960 на 100 тисяч населення, а раніше було 1300.