Соціум

У Чернівцях відкриється офіс Спілки вірмен України

В кінці липня Союзу вірмен України Чернівецької області було передано будівлю для облаштування офісу, про це повідомляє AnalitikaUA.net.

За словами голови Союзу вірмен України в Чернівецькій області Віктора Давидовича, офіс надав заступник голови Вірменського національно-культурного товариства «Аревік» Едгар Мкртчян.

Як зазначає керівництво громади, найближчим часом планується створення молодіжної організації та жіночого комітету. Після встановлення зручного графіка роботи Спілка вірмен України у Чернівцях відкриє двері для охочих.

«Вірменська громада у Чернівцях — одна з найменших в Україні, але в соціально-культурному житті нашого поліетнічного регіону ми посідаємо гідне місце, — зазначив Віктор Давидович. — У нас є церква, недільна школа. У громади склалися тісні дружні стосунки з вірменськими організаціями не тільки України, а й Польщі, Румунії. Разом ми реалізуємо чимало важливих проєктів».

Видання нагадує, що першим бургомістром Чернівців був вірменин — Якоб фон Петрович. Пам’ятник якому був відкритий п’ять років тому.

Як відомо, Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна став єдиною всеукраїнською організацією, яка об’єднує всі діючі в країні вірменські організації.