Соціум

У Флориді були виявлені дуже рідкісні види блакитних бджіл

Рослина, від якого залежить її виживання, Calamintha ashei, знаходиться під загрозою зникнення.

Ультрарідкісна бджола блакитна каламінта (Osmia calaminthae), що мешкає у Флориді і, яка роками не попадалася на очі вченим, була знову виявлена дослідниками в околицях хребта Лейк-Уельс в центральній частині штату, інформує Ukr.Media.

Блакитна каламінта відома своєю звичкою похитувати головою взад і вперед, коли вона запиляє квітку. Потім комаха збирає пилок з голови і переносить його на живіт.

Вчені не впевнені, що бджола все ще існує, оскільки рослина, від якого залежить її виживання, Calamintha ashei, знаходиться під загрозою зникнення у Флориді.

Бджоли були зареєстровані тільки в чотирьох місцях загальною площею всього у 26 квадратних кілометрів в центрі Флориди біля озера Уельс-Рідж.

Цієї весни дослідники заново відкрили недосліджену бджолу.

«Наявність цієї бджоли в більшій кількості, ніж ми очікували, дійсно сприяє її виживанню в довгостроковій перспективі», — ділиться один з авторів відкриття Чейз Кіммел.

9 березня Кіммел з волонтером вирушили розставляти пастки для бджіл. Тоді вони й побачили каламінту, «колотячу» лапками по голові.

В цей час блакитна каламінта не має статусу захисту (ні на державному, ні на федеральному рівні), а основна рослина-господар, яку використовує бджола, Calamintha ashei, залишається під загрозою зникнення.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net