Світ

У Франції через соцмережі виявляють і затримують ісламістів

Французька поліція виявляє ісламських радикалів завдяки їх записам у соцмережах, що схвалюють жорстоке вбивство шкільного вчителя терористом у Конфлан-Сент-Онорін. Про це повідомило інформагентство ТАСС з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена.

«84 розслідування були відкриті у зв’язку з поширенням ненависті в мережі відносно тих, хто після вечора п’ятниці підтримував дії вбивці викладача», — сказав він.

За словами міністра, затримання ісламістів ведуться з учорашнього дня. «Поліцейські операції тривають щодо десятка осіб. Потрібно продовжувати активну роботу з викорінення ненависті в соцмережах», — заявив він.

Нагадаємо, 16 жовтня ісламський радикал обезголовив 47-річного вчителя історії Самюеля Паті, який показував студентам карикатури на пророка Мухаммеда. Через кілька хвилин після цього поліція застрелила нападника.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці у Франції готові вислати з країни понад 230 радикалів з іноземним громадянством, які підозрюються в екстремістській діяльності.