Світ

У Франції незадоволені рішенням Італії щодо кордонів

Заява італійської влади про відкриття кордонів для туристів не відповідають ідеї солідарності, підкреслив глава французького МВС.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер заявив, що країнам Євросоюзу необхідно погоджувати рішення про відкриття кордонів. Про це повідомила газета Le Figaro.

«Важливо, щоб ми могли прийняти скоординоване рішення на європейському рівні, особливо за внутрішніми шенгенськими кордонами. Але сьогодні це відбувається не так», — заявив французький міністр у ході візиту в місто Вель-ле-Роз.

Таким чином він відреагував на заяву італійської влади про відновлення вільного переміщення з країнами ЄС і скасування обов’язкового карантину для тих, які приїжджають із-за кордону.

Кастанер додав, що обговорить це питання на вихідних з главою МВС Італії Лучаною Ламорджезе.

«Односторонні рішення Іспанії на цьому тижні, Італії — сьогодні вранці, не сприяють тому, що ми повинні робити разом, щоб працювати солідарно», — вказав глава МВС Франції, маючи на увазі недавнє рішення Мадрида про введення чотириденного карантину для всіх осіб, які приїжджають з-за кордону, яке також не сподобалося Парижу.

Нагадаємо, з 17 березня у Франції були введені жорсткі обмеження на пересування через епідемію коронавірусу.

Із 11 травня заходи дещо послабили: стали відкриватися школи, непродовольчі магазини, салони краси. При цьому заклади громадського харчування і культурні установи залишаються закритими, а масові заходи як і раніше під забороною.

За останніми даними університету Джона Хопкінса, з початку епідемії коронавірусу у Франції заразилися 179,6 тисячі осіб, з них 27,5 тисячі померли і 60,5 тисячі одужали.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net