Світ

У Греції назвали дату початку туристичного сезону

Туристам буде дозволено в’їхати в Грецію, не проводячи заздалегідь тест на коронавірус і не проходячи обов’язковий карантин.

Влада Греції прийняла рішення розпочати туристичний сезон 15 червня. Міжнародне авіасполучення на всіх туристичних напрямках відновлять з липня. Про це оголосив прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, повідомило напередодні видання Ekathimerini.

Зазначається, що з 15 червня рейси будуть приземлятися тільки в міжнародному аеропорту Афін, але з 1 липня дозвіл на посадки міжнародних авіарейсів пошириться на всі аеропорти країни.

Туристам буде дозволено в’їхати в Грецію, не проводячи заздалегідь тест на коронавірус і не проходячи обов’язковий карантин. Але працівники охорони здоров’я будуть проводити точкові тести в міру необхідності.

При цьому перші туристи будуть з країн «з обнадійливими епідеміологічним даними» — Балкан і країн північної Європи, зокрема, з Німеччини.

Грецька влада обіцяє збільшити потенціал можливостей охорони здоров’я в декількох туристичних регіонах. Вони будуть забезпечені тестами і лікарями. Також буде розроблено оперативний план із боротьби з можливим виникненням спалаху інфекції.

Як відомо, Греція має один з найкращих показників щодо боротьби з пандемією в Європі. У країні зафіксували 2850 підтверджених випадків зараження коронавірусу. Померли 166 осіб, видужали майже 1400.