Світ

У Єлизавети II стане менше підданих

Уряд карибської острівної держави Барбадос вирішив відмовитися від британського протекторату, відповідно до якого главою Барбадосу є королева Великобританії Єлизавета II, а її представником на острові — генерал-губернатор Сандра Мейсон. Про це повідомила британська телерадіокорпорація ВВС.

«Прийшов час повністю відмовитися від нашого колоніального минулого. Країна хоче, щоб нею керував уродженець Барбадосу», — йдеться в заяві уряду, який очолює прем’єр Міа Моттлі.

Зміну статусу держави з конституційної монархії на республіку в Барбадосі планують до листопада 2021 року. У Букінгемському палаці офіційно заявили, що це питання повинні вирішувати уряд і народ Барбадосу.

Джерело ВВС при королівському дворі заявило, що ініціатива барбадосців була повною несподіванкою і така можливість вже не раз обговорювалася і кулуарно, і публічно.

Барбадос — один з найбільш густо населених і процвітаючих островів у Карибському морі. Він отримав незалежність від Великобританії в 1966 році.

Раніше острів серйозно залежав від експорту цукру, проте тепер його економіка диверсифікована і він заробляє на туризмі і фінансових послугах.

Міа Моттлі була обрана в парламент у 2018 році і стала першою жінкою-прем’єром в історії Барбадосу.

Нагадаємо, Барбадос потрапив у десяток кращих в світі островів для туризму, складений онлайн-сервісом Big 7 Travel на основі відгуків.