Світ

У Єврокомісії розробили програму захисту бізнесу на період пандемії

Концепція скороченого робочого дня допоможе Європі перезапустити економічний двигун відразу після закінчення карантину.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про впровадження нової концепції скороченого робочого дня, яка повинна підтримати компанії і співробітників, які тимчасово залишилися без роботи через пандемію коронавірусу. Про це фон дер Ляєн заявила у відеозверненні, оприлюдненому на порталі Євросоюзу.

За її словами, Європа висуває нову ініціативу під назвою Sure — State-supported short-time work («Короткострокова робота за державної підтримки»).

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що ця концепція заснована на досвіді успішного подолання фінансової кризи 2008 року.

«Ідея проста. Якщо компанія не отримує замовлень або залишається без роботи внаслідок зовнішніх шокових явищ, подібних до коронавірусу, вона не буде звільняти своїх працівників. Вона збереже за ними робочі місця, навіть якщо працівникам доведеться виконувати менший обсяг роботи. Решту часу працівники можуть, наприклад , освоювати нові навички на користь собі і своїй компанії», — пояснила глава Єврокомісії.

За її словами, цього тижня Єврокомісія запропонує новий інструмент на підтримку такої короткострокової праці.

«Він допоможе найбільш уразливим країнам, а гарантується всіма країнами-членами. Це — прояв європейської солідарності в дії», — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Така практика, на її переконання, дозволить «залатати дірки» в гаманцях працівників під час кризи, надасть їм можливість платити за житло і купувати необхідне. Водночас така практика буде мати позитивний ефект для всієї економіки. Як результат — компанії і працівники зможуть повернутися до нормального ритму роботи відразу після завершення кризи, коли знову зросте споживання і з’являться нові замовлення на продукцію.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net