Політика

У Кабміні назвали мету торговельної угоди з ЄС

Після п’яти років Угоди про асоціацію з ЄС Україна може ініціювати перегляд домовленостей. Влада хоче вийти з «мінуса» торгового балансу.

Україна має намір досягти нульового торгового балансу з Євросоюзом. Переговори про зміну умов Угоди про асоціацію з ЄС почнуть переглядати в 2021 році, заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Відповідно до положень Угоди у нас є 5 років до перегляду. І в січні ми вже зможемо почати офіційні переговори про перегляд. П’ять років у нас був свого роду stand still», — сказав він.

Наразі, за його словами, йдуть неофіційні консультації, проходить спільна експертна оцінка. На жовтень заплановано наступний саміт Україна-ЄС, де будуть намічені кроки і домовленості, за якими почнуться переговори з січня нового року.

«Ми будемо акцентувати, форсувати. Нам важливо інтегруватися в ланцюжки, важливо мати нульовий торговий баланс з нашими партнерами. З Євросоюзом у нас негативний торговельний баланс. Ми в довгостроковій перспективі не можемо мати мінуси з торговими блоками», — додав він.

Зазначимо, напередодні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про преференції для вітчизняного машинобудування, який, на думку ЄС, суперечить Угоді про асоціацію.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net