Економіка

В уряді оцінили втрати туристичної галузі

У ситуації, що склалася, внутрішній туризм має набагато кращі шанси на швидке відновлення, ніж виїзний, вважають в уряді.

Уряд України оцінює втрати імпорту та експорту туристичних послуг від пандемії коронавірусу COVID-19 в 1,5 млрд доларів. Про це повідомляється на сайті Кабміну.

«Паніка пройде, заборони на пересування будуть поетапно зніматися, але у людей може залишитися внутрішній страх і загострений інстинкт самозбереження. Туристи можуть змінити свої звички, що потребують зміни формату їх обслуговування. Однією з головних поведінкових змін стане соціальна дистанція», — йдеться в повідомленні.

В уряді вважають, що в ситуації, що склалася, внутрішній туризм має набагато кращі шанси на швидке відновлення, ніж виїзний.

«Якщо частина туристично орієнтованих країн не відкриє до осені свої кордони, то українці спочатку поїдуть Батьківщиною», — підкреслили в уряді.

Відзначається, що Міністерство культури та інформаційної політики разом з профільним комітетом ВР розробили законопроект №3377, яким, зокрема, пропонують:

1) звільнити операції з надання туристичних послуг від сплати:

— податку на додану вартість;

— податку на прибуток та ЄСВ;

— земельного податку та податку на нежитлову нерухомість;

2) скасувати туристичний збір до кінця 2020 року;

3) ввести податкові пільги на оплату оренди та землю державної та комунальної власності.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net