Аналітика

У Кабміні прогнозують проблеми для економіки

На економіку в поточному році впливатимуть ті ж фактори, що призвели до уповільнення в кінці 2019 року.

Міністерство економіки прогнозує проблеми для України в 2020 році через структурні дисбаланси і накопичені проблеми. Про це повідомляє Департамент стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Як наголошується в повідомленні, в 2020 році продовжиться реформування у всіх сферах економіки, модернізація промислового комплексу, активне оновлення інфраструктурних об’єктів.

«Однак дія чинників, які впливали на розвиток економіки в 2019 році, на тлі вже сформованих у попередніх періодах структурних дисбалансів і накопичених проблем будуть дещо стримувати зростання економіки в цілому», — йдеться в документі.

Також у міністерстві повідомили, що зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2019 році оцінюється на рівні 3,3%. Як наголошується в повідомленні, темпи зростання майже збігаються з показником 2018 року (3,4%), в той же час змінилися драйвери цього зростання.

Так, істотно сповільнилося зростання Зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (СІП) — до 1,6% в цілому по 2019 рік, а в останні місяці року навіть спостерігалося його падіння.

«Перш за все, це відбувалося за рахунок виробничої сфери, а саме складної ситуації в промисловості, де випуск знизився після трирічного зростання. Також незважаючи на черговий рекорд врожаю зернових, істотно сповільнилося сільське господарство. Однак високий внутрішній попит генерував високі показники в будівництві, торгівлі і ряді галузей у сфері послуг», — йдеться в документі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net