Аналітика

У Кабміні заявили про збереження 300 тисяч робочих місць в кризу

Програма допомогла зберегти сотні тисяч робочих місць, говорить міністр і додає, що вона охоплює практично всі сектори.

Завдяки програмі з часткового безробіття в Україні вдалося зберегти більше 300 тисяч робочих місць. Про це заявив глава Мінекономрозвитку Ігор Петрашко, передає прес-служба відомства.

«Програма щодо часткового безробіття дійсно працює. Є вже більше 300 тисяч робочих місць, які вдалося зберегти завдяки цій урядовій ініціативі. Програма діє по всій Україні і охоплює практично всі сектори. Серед учасників, які вже скористалися підтримкою, — представники легкої промисловості, харчової промисловості, транспортної галузі, туризму, ресторанного бізнесу та багатьох інших», — сказав Петрашко.

Станом на 9 липня, в центри зайнятості роботодавцями подано більше 190 тисяч пакетів документів (з них більше 164 тисяч — від ФОПів). Уже прийнято більше 165 тисяч рішень для здійснення виплат 312 тисячам працівників (з них 143,5 тисячі — ФОПи). Профінансовано 1 155 500 000 грн.

При цьому за кількістю поданих заявок від підприємців активніші за інших Львівська, Харківська, Донецька, Сумська і Чернівецька області.

«На сьогодні є хороша новина. Десь три останні тижні кількість безробітних залишається на стабільному рівні. Ми сподіваємося, як мінімум, що цифра не буде збільшуватися, а навпаки, буде скорочуватися», — резюмував Петрашко.

Нагадаємо, що раніше в Кабміні заявили про закінчення зростання безробіття. З початку карантину фонди зайнятості працевлаштували більше 150 тисяч безробітних, стверджують у Мінекономіки.

Також повідомлялося, що в Україні підвищилися виплати з безробіття. Зріс максимальний розмір виплат, прив’язаний до прожиткового мінімуму, інші виплати залишилися на колишньому рівні.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net