Світ

У Каліфорнії заборонили продавати солодощі на касі

Місто Берклі в Каліфорнії, США, стане першим містом, де буде введена заборона на продаж солодощів поруч з касами в супермаркетах. Так міська адміністрація планує боротися з імпульсивними покупками. Про це повідомляє NYP.

Уточнюється, що нові правила почнуть діяти з першого березня 2021 року. Постанова вплине не менше ніж на 25 супермаркетів в місті.

«Це не означає, що в магазині не може бути цих товарів, — пояснюють в Раді міста. — Ми просто говоримо, що вони не повинні лежати прямо на рівні очей дітей, поки батьки стоять в довгій черзі».

Чиновники вважають, що власники магазинів, прибравши солодощі з каси, допоможуть городянам побороти шкідливу пристрасть.

Замість солодощів магазинам пропонують розміщувати біля каси корисні продукти, щоб у людей вироблялися здорові звички.

Берклі давно відомий своїми рішеннями щодо поліпшення соціальної поведінки. У 2014 році він став першим містом в США, в якому ввели податок на газовані напої.

Нагадаємо, в США, 54-річний чоловік з Массачусетса протягом двох тижнів з’їдав по півтора пакетика лакричних цукерок. Любов до цих солодощів коштувала йому життя — у нього зупинилося серце.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net