ГоловнеСоціум

У Київській області посилили карантин

Київська область обмежила відвідування навчальних закладів та прийом відвідувачів у розважальних закладах у «червоній зоні». Про це повідомив на брифінгу голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«У червоній зоні обмежено відвідування навчальних закладів одержувачам освіти — виняток: установи дошкільної освіти, спецшколи, навчально-реабілітаційні центри; прийом відвідувачів у закладах розважальної діяльності, відвідувачів суб’єктами господарювання, які займаються діяльністю у сфері побутового обслуговування населення — виняток: торгівля продуктами, паливом, засобами гігієни, лікарськими препаратами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, аргохімікатами, насінням та посадковим матеріалом», — сказав він.

Також, за його словами, на відміну від шкіл, дитячі садки у «червоній» зоні на Київщині продовжують функціонувати. Однак у роботі мають певні обмеження.

«Установи дошкільної освіти, які зараз перебувають у зоні високої епідемічної небезпеки, повинні керуватися рішеннями місцевих комісій з питань ТЕБ ​​та НС. Це стосується ретельного дотримання всіх протиепідемічних та санітарних норм. Також є обмеження з кількості дітей. У групі їх може бути одночасно не більше 15», — пояснив Василь Володін.

Якщо серед працівників або дітей певного дитсадка фіксують захворювання на коронавірус, заклад тимчасово закривають.

До «червоної зони» в Київській області віднесені 5 міст і 1 район, решта — перебувають у «помаранчевій зоні».

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я допустило посилення карантину. Міністр охорони здоров’я допустив введення в країні карантину «вихідного дня», а також пропонує ресторанам і кафе працювати на «винос».