Світ

У Китаї провалився еко-проект ЖК з «вертикальним лісом»

Експериментальний проект Chengdu’s Qiyi City Forest Garden у китайському мегаполісі Ченду зазнав краху. Про це повідомляє NYP.

Йдеться про унікальне «зелене житло» з великими садами на кожному балконі. Його приміщення були спроектовані так, щоб дати рослинам достатньо місця для подальшого росту. Двадцять видів рослин повинні були справлятися зі смогом і шумом вулиць і перетворити фасади будівель на вертикальний ліс.

До квітня 2020 року було розпродано всі 826 квартир комплексу, однак зараз там проживають лише 10 сімей, а зарослі будинки порівнюють з декораціями постапокаліптичного фільму.

«Справа в тому, що рослинність стала приваблювати величезну кількість комарів, що і відлякало покупців, а без людей сади почали розростатися, гнити і майже повністю поглинули балкони», — пояснюється в статті.

На думку ландшафтного дизайнера Деріла Бейерса, розробники проекту припустилися низки помилок.

«У балконів немає належної дренажної системи, тому рослини на них затримують воду. До того ж до заселення перших мешканців сади встигли розростися і забезпечили комарам не тільки достатню вологість, але й тінь», — вважає Бейерс.

Водночас автори проекту розповіли, що не планують згортати його: вони пообіцяли посилити заходи боротьби зі шкідниками і переглянути підхід до вибору рослин і догляду за ними.

Раніше вчені виявили доказ існування тропічних лісів на місці льодових щитів Антарктиди.

Нагадаємо, мешканка США Сілі Вілкс два роки доглядала за рослиною, а коли хотіла пересадити її, виявила, що вона штучна.

Також вчені знайшли рослину, яка продовжує молодість.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net